Contact
De link tussen Burn-out en Angst


Bij een burnout zit je op het einde van je krachten. Je hebt al een tijd geen doel meer in je leven en elke taak, hoe makkelijk ook, voelt steeds zwaarder en zwaarder aan.

Door de burn-out heb je er geen zin meer in, in niets.

Een burnout is werkgerelateerd en meestal zijn er drie samen voorkomende symptomen: zware vermoeidheid (algemeen), afstand en gebrek aan zelfvertrouwen.

Dat betekent dat een burn-out er voor zorgt dat je te moe wordt om een werkgerelateerde taak naar behoren uit te voeren, door de afstand die je ervan neemt doet het er voor jou eigenlijk niet meer toe of je ze nu goed uitvoert of niet en het gebrek aan zelfvertrouwen kan je het gevoel geven dat je de taak zowieso niet zoals het hoort uitvoert.

Mijn persoonlijke ervaring, opgedaan door het coachen van mensen met agorafobie, leert me dat er tweerichtingsverkeer ontstaat tussen beide problemen.

Mensen met herhaalde angstaanvallen of agorafobie raken uitgeput, zijn steeds meer met zichzelf bezig om dat grote probleem aan te pakken waardoor ze afstand nemen van andere taken én hebben uit nature een zwakker zelfbeeld.

Mensen die eerst een burn-out oplopen raken uitgeput, proberen zich op te peppen door een verhoogd cafféine gebruik (wat angst in de hand werkt door een nerveuzere houding) en zorgen er voor dat hun wereld steeds kleiner wordt. Uiteindelijk sluiten ze zich thuis op, waardoor de ideale voedingsbodem gecreëerd wordt voor verscheidene angsten. In dat geval is het noodzakelijk eerst de burn-out te overwinnen, door het lichaam tijd te geven om te rusten en het vooral niet verder uit te putten met cafféine en andere pepmiddelen.

 


 

Dit ben ik, Geert Verschaeve, sinds 2004 over mijn angsten heen. Nu wil ik de kennis die ik opbouwde met jou delen om ook jou te helpen. Klik op foto voor video.

 

 

Andere Artikels:

- Wat is agorafobie eigenlijk? ** zeker lezen **

- Wat is angst en wat is een angstaanval?

- Wat er ook gebeurt, het is ok ** zeker lezen **

- Welk product veroorzaakt je paniekaanvallen?

- Wat andere mensen van je denken.

- Angst, en hoe het je leven kan beheersen.

- Waarom sporten belangrijk is

- Angst en hyperventilatie

- Moet je je agorafobie verbergen?

- Hyperventilatie en de link met agorafobie

- Mijn LASIK-operatie

- Angst is beangstigend

- Soorten angst

- de link tussen burn-out en angst

 

Disclaimer:De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Ik ben geen arts en geen psycholoog. Ik geef verder heel bewust ook geen (langdradige) therapie en werk via een zelfhulp cursus. In plaats van je een vis te geven, leer ik je vissen zodat je van niemand hoeft af te hangen. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!