Contact
Angst is beangstigend

 

Angst is een gevoel dat iedereen kent. Wanneer je bijna valt, maar net niet, ervaar je angst, een kleine adrenaline stoot. Je krijgt wat hartkloppingen en voelt je enkele seconden raar.

Zo kennen de meeste mensen angst. Wij niet. Voor ons kan dat gevoel lange tijd aanhouden, en wij kunnen die angst ervaren voor kleine dingen. Vroeger, toen ik nog agorafobie had en nog aan een angststoornis leed, toen kon ik die angst al voelen wanneer ik de volgende dag naar een evenement zou gaan, of naar de cinema bijv.

Angst kan je leven dus vergallen, laat dat duidelijk zijn. Maar, ik twijfel er eigenlijk niet aan dat je dat al weet, anders was je deze site nooit tegengekomen.

Het wordt een probleem wanneer de angst te pas en te onpas begint voor te komen en wanneer de kleinste verandering angst veroorzaakt.

Je hebt een comfortcirkel. Alles binnen die cirkel doe je zonder er bang voor te zijn. Die cirkel past zich continu aan. Wanneer je weinig nieuwe dingen doet, of door angst steeds minder dingen, dan gaat die cirkel erg klein worden. Naar de brievenbus lopen kan dan al angst veroorzaken, of een ritje met de wagen zorgt voor rijangst.

Je ziet het, het kan snel gaan dan. Vandaar dat het erg belangrijk is dat je die angst snel aanvalt, en er iets aan doet.

 

 

Dit ben ik, Geert Verschaeve, sinds 2004 over mijn angsten heen. Nu wil ik de kennis die ik opbouwde met jou delen om ook jou te helpen. Klik op foto voor video.

 

 

Andere Artikels:

- Wat is agorafobie eigenlijk? ** zeker lezen **

- Wat is angst en wat is een angstaanval?

- Wat er ook gebeurt, het is ok ** zeker lezen **

- Welk product veroorzaakt je paniekaanvallen?

- Wat andere mensen van je denken.

- Angst, en hoe het je leven kan beheersen.

- Waarom sporten belangrijk is

- Angst en hyperventilatie

- Moet je je agorafobie verbergen?

- Hyperventilatie en de link met agorafobie

- Mijn LASIK-operatie

- Angst is beangstigend

- Soorten angst

- de link tussen burn-out en angst

 

Disclaimer:De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Ik ben geen arts en geen psycholoog. Ik geef verder heel bewust ook geen (langdradige) therapie en werk via een zelfhulp cursus. In plaats van je een vis te geven, leer ik je vissen zodat je van niemand hoeft af te hangen. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!